Справа 2 травня: ГПУ передала до суду звинувачення екс-голови одеської міліції

Справа 2 травня: ГПУ передала до суду звинувачення екс-голови одеської міліції

Укрінформ
До суду направлено обвинувачення стосовно колишнього голови одеської міліції за травневі події 2014 року.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

"Слідство ГПУ займається розслідуванням фактів бездіяльності або неналежної діяльності правоохоронців під час цих подій. Зокрема, за результатами розслідування спрямовано до суду обвинувальний акт щодо начальника тоді одеської обласної міліції, який звинувачується в умисному бездіяльності, у ненаданні допомоги. Щодо його заступника, який відповідав за ці події, він оголошений в розшук, оскільки він відразу після травневих подій втік і дотепер перебуває в розшуку", - заявив він.

Горбатюк додав, що Інтерпол не дав можливості оголосити в міжнародний розшук, вбачаючи у цьому ознаки політичних переслідувань, що робить неможливим направлення справи в суд.

"Водночас йде розслідування щодо інших працівників правоохоронних органів за ознаками співпраці з представниками "Антимайдану", - сказав він, додавши, що розслідування ведеться і щодо екс-глави ДержНС в Одеській області Володимира Боделана.

Щодо інших епізодів Горбатюк уточнив, що найближчим часом вони будуть об'єднані в одне провадження, що важливо для розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, під час подій 2 травня 2014 року в Одесі загинули 48 людей. Більшість смертей сталося через пожежу в Будинку профспілок - 42, в результаті бійні на Грецькій площі із застосуванням каміння, взрывопакетов, вогнепальної і травматичної зброї загинули 6 осіб. Учасниками конфлікту з одного боку були активісти Євромайдану і футбольні "ультрас" з Харкова та Одеси, з іншого - "антимайданівці", які з лютого розбили наметовий табір на площі Куликове поле.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-