Конкурси на керівників держпідприємств блокують судді - Гройсман

Конкурси на керівників держпідприємств блокують судді - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що уряд вживатиме заходів стосовно тих суддів, які заважатимуть проводити конкурси на призначення керівників державних підприємств.

Про це він заявив на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уряд України буде вживати заходів, щоб на державні підприємства, які потенційно становлять корупційні загрози, ми відбирали керівників через публічні конкурси - публічні, не по блату, не під килимом, а публічні. Але деякі судді заважають це робити, бо вони приймають рішення, щоб зупиняти нам ці конкурси. Беззаперечно, ми будемо все робити, щоб у встановленому законному порядку оскаржувати ці рішення і добиватись справедливих рішень», - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що дав доручення Мін'юсту проаналізувати кожну таку справу з урахуванням того, хто подавав до суду, який предмет позову та які судді розглядали ці справи.

«Я обов'язково зроблю публічне звернення до компетентних органів, щоб давати оцінку діям або бездіяльності суддів. Ми не дамо нікому зривати процес боротьби з корупцією і чесному публічному відбору на державні підприємства», - наголосив глава уряду.

Він повідомив, що такий перелік державних підприємств буде незабаром оприлюднений.

Прем'єр підкреслив, що керівники агентств і центральних органів будуть обиратися лише на публічних конкурсах і завдяки цьому з'явиться можливість обрати ефективних менеджерів і це «однозначно стане антикорупційним кроком».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-