Вірі Савченко в Росії загрожує до чотирьох місяців арешту - Фейгін

Вірі Савченко в Росії загрожує до чотирьох місяців арешту - Фейгін

Укрінформ
Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін, коментуючи ситуацію з сестрою Савченко - Вірою, відзначив, що поки вона знаходиться в Генконсульстві України, їй нічого не загрожує.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Поки вона в консульстві, жодних проблем не буде. До неї виїхав адвокат. Ми просто не розуміємо, чого вони хочуть: допитати її, пред'явити звинувачення? Там вилка від штрафу до 4 місяців арешту (за неповагу до суду)", - сказав Фейгін.

На його думку, Віру хочуть допитати на запит із Грозного і потім пред'явити звинувачення. "Я не думаю, що буде обраний якийсь інший запобіжний захід, окрім зобов'язання щодо явки", - сказав він. Адвокат відзначив, що не знає, чому все це відбувається саме зараз, і  запропонував почекати. "Потрібно остаточно зрозуміти, чого вони хочуть", - відзначив Фейгін.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні ввечері Віру Савченко намагалися затримати на кордоні з Україною. Причина - кримінальна справа піврічної давнини, нібито за неповагу до чеченського суду, туди Віра їздила як громадський захисник українців Карпюка і Клиха. Від російських правоохоронців Вірі вдалося сховатися у машині з дипломатичними номерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-