Порошенко надасть право релігійним організаціям відкривати навчальні заклади

Порошенко надасть право релігійним організаціям відкривати навчальні заклади

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко має намір підписати закон, що надає релігійним  організаціям право засновувати навчальні заклади.

Про це Глава держави сказав під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій 23 квітня, передає прес-служба Президента.

Порошенко також доручив Міністерству оборони прискорити розробку положення про капеланство у Збройних Силах України та інших силових структурах.

«Дам доручення про прискорення розробки положення про капеланів. Для мене важливо, щоб представники кожної церкви були серед капеланів. У кожного своя дорога до Бога. Я дуже розраховую, що ви долучитесь до формування, а відповідне доручення Міністру оборони буде надано», - відповів Президент.

Глава держави підкреслив важливість розвитку інституту капеланства у Збройних Силах та інших силових структурах. Президент нагадав, що українська армія за останні два роки суттєво змінилася - значною частиною ЗСУ нині є військові-контрактники, і набагато покращився морально-психологічний клімат.

«Але роль капелана та слова Божого важко переоцінити. Тим церквам, які займають зараз активну місіонерську діяльність, мають достатню кількість капеланів, велика подяка, бо російська агресія проти нашої держави, яка почалася з незаконної анексії Криму і продовжилася на сході України, сатанинські полчища, стали складним випробуванням для держави, для суспільства, для мене і для Церкви», - зазначив Петро Порошенко, додавши, що Україна це випробування з честю витримала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-