Фeйгін сказав, навіщо Кремль поширює чутки про Савчeнко

Фeйгін сказав, навіщо Кремль поширює чутки про Савчeнко

Ексклюзив
Укрінформ
Адвокат народного депутата України Надії Савченко Марк Фейгін пояснив зміну тактики Кремля, що сьогодні раптом заговорив у зв'язку з Савченко про "пакетний обмін", "обмін усіх на всіх у дусі Мінських угод".

Про це він розповів в ексклюзиві кореспонденту Укрінформу.

"Вдень було вкидання "Інтерфаксу" про те, що Савченко обмінюватимуть за "пакетним принципом". Потім - вкидання про терміни обміну. Тепер, після відвідин доктора Глінки з'явилося повідомлення глави СПЧ про "обмін усіх на всіх у дусі Мінських угод" в РІА Новості.  Це все підконтрольні Кремлю ЗМІ. І таке масоване просування подібного порядку денного не випадкове", - пояснює Фейгін.

На його думку, зміна розмов про конкретну юридичну процедуру обміну Савченко на спецпризначенців на міркування про "пакетний обмін" є підміною порядку денного, що проводиться з кількома цілями. Перша ціль - затягування часу. "Що таке "пакетний принцип". Як проводити такий обмін юридично? Адже всі процедури видачі та обміну суворо індивідуальні. Тобто у такому разі юридична процедура поступається місцем політичному рішенню", - підкреслив адвокат.

І тут, як вважає Фейгін, Кремль може повернутися до розмови про повну і всеосяжну амністію для бойовиків на Донбасі. А також вплітанню "кейса Савченко" у виконання угод по Мінську-2. "Відповідно виторговування якихось кращих умов обміну, якихось вигідних Кремлю модальностей по Мінську-2, - друга ціль нового порядку денного. І це пастка!", - стверджує Фейгін.

Він нагадує, що при "пакетному обміні" заминка з будь-якою людиною автоматично означатиме зрив всього процесу переговорів. Таким чином, процес можна затягувати нескінченно.

"А моя підзахисна щойно припинила голодування. І у будь-який час може його поновити. Вона у адвокатів про це не питає. Як бути в цьому випадку? Не вестися на вкидання. Довести до логічного фіналу кейс Савченко. І паралельно, але окремо працювати по всіх інших кейсах", - розповів Фейгін.

На новину відреагував у Твіттері і адвокатов Микола Полозов: "Сьогодні "доктор Ліза" відвідала Надію Савченко. Нагадаю, рік тому вона вмовляла Надію визнати провину. Що цього разу, поки що не відомо. Треба зазначити, що в Росії Надія Савченко не вірить нікому. Ні Глінці, ні Путіну, ні їх вкиданням і обману".

Сьогодні член Ради з прав людини РФ, керівник організації "Справедлива допомога" Єлизавета Глінка відвідала в СІЗО Надію Савченко. Голова СПЧ Михайло Федотов повідомив з цього приводу: "Стан стабільний. Глінка повідомила Савченко про зусилля, спрямовані на те, щоб якнайшвидше відбувся обмін за принципом "усіх на всіх" у дусі мінських угод".

Фото: Новая газета

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-