ГПУ взялася за прокурорів-

ГПУ взялася за прокурорів-"безхатченків"

Укрінформ
Екс-заступник Генпрокурора Віталій Касько був не єдиним, хто, на думку ГПУ, зловживав переведенням житла з державної власності в приватну - у кримінальних провадженнях щодо махінацій зі службовим житлом фігурують п'ятеро працівників органів прокуратури Києва та області.

Про це розповів прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко, повідомляє ZN.UA.

"Касько є далеко не єдиним, хто зловживав переведенням житла з державної власності в приватну. Ми проводимо широку кампанію по "безхатченках" в органах прокуратури", - сказав Куценко.

Він додав, що провадження стосується як нинішніх, так і колишніх працівників прокуратури, однак більше деталей пообіцяв розповісти згодом. Утім, він зауважив, що нині розслідування проводиться тільки по Києву та Київській області.

Водночас виданню стало відомо, що 20 квітня у ГПУ розпочато також кримінальне провадження за фактом неправомірних дій службових осіб прокуратури м.Києва, які допустили порушення при виділенні житла своїм співробітникам.

Як повідомлялося, 22 березня Печерський суд Києва задовольнив клопотання прокуратури і наклав арешт на квартиру Каська на бульварі Дружби народів, 14-16 у Києві. За версією слідства, колишній заступник Генпрокурора скоїв шахрайство, надавши недостовірну інформацію про відсутність постійного житла в Києві, і через завищення фактичної кількості членів сім'ї в 2010-2014 рр. незаконно заволодів квартирою в столиці.

Касько, у свою чергу, заявив, що вважає арешт житла особистою помстою глави ГПУ Віктора Шокіна.

Нагадаємо, 16 лютого Касько написав рапорт про відставку. Своє рішення він мотивував неможливістю продовжувати свою роботу в Генпрокуратурі у зв'язку з тиском глави ГПУ Віктора Шокіна, зокрема при роботі над справою "діамантових прокурорів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-