Заборона Меджлісу: НФ закликає Раду офіційно звернутися до світу

Заборона Меджлісу: НФ закликає Раду офіційно звернутися до світу

Укрінформ
Верховна Рада має ухвалити звернення до світової спільноти у зв'язку з російською забороною діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак заявив з трибуни парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Закликаємо Верховну Раду України прийняти спільне звернення до світових лідерів з тим, щоб світова спільнота не давала себе приспати брехливими промовами Путіна і Лаврова», - сказав Бурбак.

Він підкреслив, що заборона діяльності Меджлісу має стати «чітким сигналом» як для США, так і для західних країн не поновлювати співпрацю з Росією у військовій чи інших сферах.

«Цей обурливий факт вимагає негайної реакції нашої дипломатії для того, щоб закликати світ до осуду та тиску на Кремль, який щодня демонструє клінічні прояви глупства та своїх тоталітарних страхів», - додав нардеп.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Міністерство юстиції РФ заборонило діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, внісши його до списку "екстремістських".

Такою була вимога так званого прокурора республіки Крим Наталії Поклонської, яка звернулася до Верховного суду республіки. Поклонська 13 квітня припинила діяльність організації до рішення суду. При цьому саме судове рішення ще не ухвалено: звернення почнуть розглядати 25 квітня.

Більшість лідерів меджлісу у 2014 році, після окупації Криму, залишили регіон і переїхали на материк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-