Росія хоче повернути Єрофєєва і Александрова додому – консул

Росія хоче повернути Єрофєєва і Александрова додому – консул

Укрінформ
Російська сторона вживає заходів з повернення засуджених в Україні російських спецпризначенців Євгена Єрофєєва і Олександра Александова на батьківщину.

Про це у понеділок заявив консул РФ в Україні Олексій Грубий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російська сторона вживає і вживатиме всіх можливих заходів для повернення наших громадян на батьківщину", - сказав він.

На уточнююче питання, чи йдеться про обмін засуджених російських диверсантів на засуджену в Росії українську льотчицю Надію Савченко, консул пояснив, що в даному випадку про це говорити недоречно, оскільки, з юридичної точки зору такого терміну як обмін не існує.

"Я з самого початку не використовую даний термін і вважаю його тут абсолютно недоречним, тому що в юридичному плані такого не існує. Ще раз повторю, в рамках правового поля буде вжито заходів для повернення Єрофєєва і Александоова на батьківщину", - підкреслив він.

На питання, в які терміни може бути вжито заходів з повернення засуджених спецпризначенців до Росії, зокрема, в період 30 днів, який відведений для подачі апеляції чи пізніше, Грубий відмовився відповідати. Водночас, він зазначив, що "заходи вживатимуться, це точно, ви скоро самі все побачите".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-