Політична криза перейшла в

Політична криза перейшла в "тліючий стан" - політолог

Укрінформ
Обрання нового уряду під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана призупинило політичну кризу в країні, проте питання дострокових парламентських виборів з порядку денного не знято і стверджувати, що політична криза повністю подолана, поки зарано.

Про це в коментарі Укрінформу сказав директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Суспільство і політична еліта заспокояться, але політична криза буде просто призупинена для того, щоб уже восени вона починалася знову з новими силами і з новими чинниками, щоби або відправити у відставку цей уряд Гройсмана, або добиватися дострокових парламентських виборів. Питання дострокових парламентських виборів не знято з політичного порядку денного", - вважає Карасьов.

Він також зазначив, що окрім "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту", всі інші політичні сили зацікавлені в дострокових парламентських виборах.

"Політичні сили не збираються згортати свою активність у підготовці довиборів. В парламенті тільки 2 політичні сили - це коаліція влади, БПП і "Народний фронт", вони не зацікавлені в дострокових парламентських виборах, всі інші за - "Опозиційний блок", "Батьківщина". Виключення становить лише Радикальна партія, Ляшко ще вагається ", - додав Карасьов.

Він спрогнозував, що на кінець року ситуація з політичною кризою може дійти до свого логічного кінця - або повністю бути вирішеною, або набрати нових обертів.

"Криза призупинена, вона перейшла в стан тліючий, а не такий, що розгорається. Ця тліюча криза буде до кінця цього року і до початку наступного року, після чого буде зрозуміло, чи уряд Гройсмана справився зі своїми завданнями, чи ні", - підсумував Карасьов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-