НАТО має чітко пояснити Росії, що хоче миру в Україні - польський міністр

НАТО має чітко пояснити Росії, що хоче миру в Україні - польський міністр

Укрінформ
Польща не хоче ізоляції Росії, але не погоджується на скасування санкцій проти Москви в умовах порушення нею міжнародного права в Україні.

Про це повідомив РАР міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, коментуючи зустріч Ради НАТО-Росія, що має відбутися на рівні послів 20 квітня у Брюсселі.

“Ми (Польща – ред.) послідовно виступаємо проти ізоляції Росії, що не означає, що ми є прихильниками скасування санкцій”, - зазначив Щерський.

Він підкреслив, що зустріч НАТО-Росія не означає переходу до нормальних відносин Брюсселя і Москви, які були до російської агресії в Україні.

“Йдеться про те, аби зміцнити канал комунікації, щоб російська сторона отримала від НАТО чітку, зрозумілу відповідь, що НАТО є Союзом, який дбатиме про безпеку свого найближчого оточення. НАТО має обов’язок поінформувати російських партнерів, що мир в Україні є елементом нормального зацікавлення Альянсу”, - підкреслив Щерський.

Серед тем зустрічі Ради НАТО-Росія будуть криза в Україні, Афганістан і зменшення воєнних загроз.

Раду НАТО-Росія створено в 2002 році. Після окупації Криму Росією і початку нею військових дій на сході України в 2014 році НАТО заморозило цивільну і військову співпрацю з Москвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-