Олланд і Меркель телефоном сказали, чого очікують від Порошенка

Олланд і Меркель телефоном сказали, чого очікують від Порошенка

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Ангела Меркель  у телефонній розмові з Президентом України Петром Порошенком висловили підтримку йому та новому Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману.

Про це йдеться в офіційній заяві Єлисейського палацу, поширеній прес-службою адміністрації президента Франції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Після формування нового уряду України Франція та Німеччина висловили повну підтримку президенту Порошенку та новому Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману», - йдеться у заяві.

Президент Французької Республіки і канцлер Німеччини також поінформували про очікування від українського лідера. «Необхідно, щоб новий імпульс, створений зміною уряду призвів до швидких і конкретних результатів», - підкреслюється у заяві.

Французький та німецький лідери закликали українську владу прискорити внутрішні реформи, у контексті продовження важливих дій, розпочатих у 2014 році, зокрема, в галузі модернізації країни, боротьби з корупцією і реформи правосуддя.

Олланд та Меркель також наголосили на необхідності швидкого прогресу у виконанні Мінських домовленостей. «Зусилля мають бути спрямовані на безпеку, зокрема, на припинення вогню, звільнення ув'язнених і реалізацію гуманітарних питань, а також створення умов для політичного врегулювання кризи, яка передусім передбачає організацію виборів на сході України», - зазначається у заяві.

«Франція та Німеччина залишатимуться поряд з Україною у нормандському форматі», - наголосили в Єлисейському палаці.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Верховна рада України затвердила склад нового уряду на чолі з колишнім спікером Володимиром Гройсманом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-