Міністр оборони Польщі сказав, куди може вдарити Росія

Міністр оборони Польщі сказав, куди може вдарити Росія

Укрінформ
Завданням військ НАТО в Польщі буде стримування потенційного агресора з особливим врахуванням району Сувальського перешийку (північний схід Польщі поблизу кордонів з Росією і Білорусією).

Про це після зустрічі у Брюсселі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом і командувачем сил Альянсу в Європі Філіпом Брідлавом заявив глава міноборони (МНО) РП Антоній Мацеревич, інформує PAP.

“Ми маємо спільну точку зору, що результати саміту (НАТО у Варшаві 8-9 липня) повинні підтвердити розгорнуту присутність на передньому краї військ НАТО у такому обсязі, який гарантуватиме відлякування потенційного агресора (Росію – ред.) з особливим врахуванням безпеки Сувальського перешийку”,- наголосив Мацеревич.

Він підкреслив, що Сувальський перешийок є “ключовим пунктом”, з точки зору можливої загрози і надання допомоги балтійським країнам.

Мацеревич висловив впевненість, що варшавський саміт НАТО принесе позитивні рішення щодо регулярної присутності військ Альянсу на східному фланзі НАТО.

Сувальський перешийок - це вузька ділянка кордону, що розділяє Польщу і Литву. У разі її можливого захоплення з боку Калінінградської області Росії чи території Білорусі балтійські країни будуть відрізані від інших країн НАТО.

Фото: http://mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-