Тюремники приховують аналізи Савченко - адвокат

Тюремники приховують аналізи Савченко - адвокат

Укрінформ
Адвокат Микола Полозов заявив, що Федеральна служба виконання покарань не дає ніяких документів, результатів аналізів, обстежень на руки Надії Савченко, її рідним, адвокатам, а також консулам України.

Про це він написав у своєму Фейсбуці.

"Так, короткочасно подібна міра (крапельниця глюкози і хлориду натрію - ред.) діє. Але хочу нагадати, що Савченко вже сьомий день на сухому голодуванні і внутрішньовенні вливання хоч і розріджують кров, не даючи утворюватися тромбам, вони не поповнюють втрати організму. Особливо небезпечним є припинення подібних процедур без виходу з голодування. Виникає ефект "рикошету", стан здоров'я може відразу погіршитися, ніж було до того", - пише Полозов.

На його думку, переполох у керівництві ФСВП РФ почався після "жахаючого п'ятничного аналізу крові, рівень в'язкості якої в чотири рази перевищував норму".

Проте в нинішній ситуації є ще два тривожних чинника. По-перше, інформація про здоров'я Савченко відома тільки зі слів ФСВП: "Ніяких документів, результатів аналізів, обстежень на руки Надії не дають, не видають їх рідним Савченко, її адвокатам, консулам України. Довіри лікарям ФСВП немає ніякої".

По-друге, до Надії не допускають незалежної комісії медиків з України або з Німеччини. Рік тому вони проводили обстеження. А зараз через "примху та упертість Кремля" в цьому відмовляють. Резюмуючи, адвокат Полозов вимагає "від органів ФСВП негайної передачі результатів аналізів і проведених обстежень Надії Савченко її рідним або адвокатам для отримання експертного висновку про стан її здоров'я".

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Надію Савченко засуджено в Росії за сфальсифікованим обвинуваченням до 20 років ув'язнення. У середу 6 квітня вона почала сухе голодування. З 11 квітня вона почала отримувати підтримувальну терапію і перебуває під постійним медоглядом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-