БПП має терміново визначитися з кандидатурою прем’єра - Сюмар

БПП має терміново визначитися з кандидатурою прем’єра - Сюмар

Укрінформ
Фракція «Народний фронт» вимагає від фракції «Блок Петра Порошенко» офіційно висунути нову кандидатуру на пост прем’єр-міністра України.

Про це заявила заступник голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар у понеділок ввечері в інтерв’ю журналістам за результатами засідання фракції.

«Ми досягнули усіх попередніх домовленостей про склад Уряду і коаліції як з «Блоком Петра Порошенка», так і з самим кандидатом Володимиром Гройсманом. У «Народного фронту» не лишалося жодних протиріч з цим кандидатом і ми готові були до результативного голосування щодо призначення нового прем’єр-міністра. Ми вважаємо, що політична криза в країні явно дуже серйозно затягнулася, і в такій ситуації країна під час війни довго існувати не може», - заявила вона.

При цьому вона зазначила, що новини, які сьогодні ввечері доходили, «немов з поля бою», із засідання фракції «Блока Петра Порошенка» про відмову Гройсмана очолити Кабінет міністрів «відверто шокували усіх депутатів «Народного фронту», включно з Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком».

«Народний фронт» готовий підставити плече нашим партнерам, аби конструкція постмайданної влади сьогодні не розвалилася. Тому ми закликаємо «Блок Петра Порошенка» запропонувати нову кандидатуру на посаду прем’єр-міністра, і закликаємо інші політичні сили демократичного спрямування усвідомити відповідальність за ситуацію в країні та перестати гратися в гру під назвою «а ми тут постоїмо збоку, поки вас буде завалювати проблемами» і висувати ті кандидатури, які готові взяти на себе відповідальність», - наголосила заступник голови фракції.

При цьому вона додала, що «Народний фронт» готовий одразу розглянути кандидатури до нового Уряду.

Сюмар також нагадала про серйозну загрозу реваншу проросійських сил, зокрема колишніх «регіоналів», у разі призначення позачергових виборів до парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-