ГПУ змінила Тягнибоку статус у справі про Майдан

ГПУ змінила Тягнибоку статус у справі про Майдан

Укрінформ
У Головному слідчому управлінні Генпрокуратури України 7 квітня відбувся допит лідера Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олега Тягнибока.

Про це повідомляє прес-служба політсили.

"Націоналіста допитали як свідка з приводу подій 18-20 лютого 2014 року. У підсумку за одним із інцидентів ГПУ перекваліфікувала статус очільника "Свободи" в потерпілого", - йдеться у повідомленні.

За словами Олега Тягнибока, він не виключає, що в статус потерпілих за цим самим провадженням буде переведено ще низку нардепів-свободівців попереднього скликання.

Як зазначив лідер ВО "Свобода", допит, зокрема, стосувався дій "Беркута" щодо активістів Майдану та народних депутатів під час Революції гідності. За його словами, зараз слідство виокремило зі справи Майдану низку проваджень за різними подіями.

"Питання до мене щодо Майдану були загального характеру і стосувалися моєї безпосередньої участи в тих подіях. Вочевидь, це було потрібно для протоколу. Ми максимально передали інформацію, зокрема фото- і відеоматеріали, які в нас були. Мені так само продемонстрували відео, але здебільшого взяті з загальнодоступних джерел. Окрім того, попередили, що в разі необхідності прокуратура може знову запросити для дачі свідчень. Оскільки мене перевели в статус потерпілого, то очевидно, що будуть іще допити", - повідомив Тягнибок.

Він не виключає, що найближчим часом будуть також допити інших нардепів-свободівців VII скликання та визначення їхнього процесуального статусу. Зокрема, йдеться про Олександра Сича, Ігоря Янківа, Валерія Чернякова, Олексія Кайду, Юрія Сиротюка, Ігоря Кривецького, Ігоря Швайку.

Як повідомляв Укрінформ, 18-20 лютого 2014 на Майдані загинули 115 осіб, включаючи міліціонерів. Ще четверо активістів - до розстрілу євромайданівців. Найбільше загинуло 20 лютого, більшість - від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати "Небесною сотнею".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-