Голосів у

Голосів у "коаліції на двох" вистачає, але впритул - нардеп

Укрінформ
Коаліція, яка формується на базі БПП та “Народного фронту”, вже нараховує близько 230 нардепів. Було б добре, якби до коаліції, формування якої має завершитися до 12 квітня, приєдналася ще “Самопоміч”.

Про це заявив у ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу народний депутат України Олександр Бригинець за результатами свого брифінгу в Антикризовому медіа-центрі у Краматорську. 

“Сьогодні йдеться про близько 230 людей, куди входять також Гройсман і Парубій, які не можуть підписати коаліційну угоду тому, що є спікером та віце-спікером і не можуть входити у фракцію”, - заявив він, коментуючи ситуацію навколо формування коаліції.

Нардеп висловив переконання, що коаліційна угода буде підписана до 12 квітня, можливо, до 14-го.

Щодо складу коаліції, то Бригинець зазначив таке: “Мій прогноз такий: коаліція почне формуватися як коаліція двох політичних сил (БПП та “Народний Фронт”), а потім до неї приєднається точно третя політична сила. Я особисто вважаю, що найкращим варіантом було б створення коаліції із “Самопоміччю””.

За його словами, економічна і соціальна програма “Самопомочі”  - “найбільш близька до того, що пропагує БПП і “Народний фронт”. 

Водночас “Батьківщина”, на його переконання намагається зайняти вільну в Україні нішу лівих політичних сил. Заяви Юлії Тимошенко наразі більш близькі до Комуністичної партії, додав Бригинець.

Можливість офіційного перебування “Опозиційного блоку” та “Відродження” Бригинець категорично відкинув, хоча й не виключив, що обидві фракції можуть голосувати по соціальних і економічних питаннях, які зачіпають їх інтереси. Голосування ж цими нардепами по політичних питаннях, розвитку армії він не вважає можливим.

Як приклад, Бригинець вказав на те, що ні “Відродження”, ні “Опозиційний блок” не голосували минулого четверга щодо святкування на державному рівні 5 липня Дня звільнення Краматорська і Слов'янська: “Вони не вважають це святом і не проголосували за відзначення звільнення міст”. Також обидві партії не голосували за закони про покращення ситуації в армії та на підтримку звернення до Путіна з вимогою не забороняти Меджліс у Криму, додав нардеп. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-