Гройсман нагадав, що Європа словам не вірить

Гройсман нагадав, що Європа словам не вірить

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман називає тривожним для України сигналом результати референдуму щодо Угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом, який відбувся в Нідерландах 6 квітня.

Про це Гройсман написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"На жаль, результати референдуму в Нідерландах виявились неприхильними для України. Ми поважаємо волевиявлення громадян Нідерландів. І хоча ми розуміємо, що цей референдум носить тільки консультативний характер, це надзвичайно тривожний сигнал для України", – написав Гройсман.

Він додав, що Україна має провести роботу над помилками й дати зрозуміти своїм громадянам і світовому співтовариству, що країна неухильно йде шляхом європейських реформ.

"Переконливим аргументом можуть бути тільки результати, а не слова. Я вірю в єдину Європу, я вірю що Україна стане частиною цієї єдності, не дивлячись на ті труднощі, які ми переживаємо в ці часи, і на ті проблеми, з якими зіткнулись наші європейські друзі", - написав Гройсман.

Нагадаємо, 6 квітня в Нідерландах відбувся референдум щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. За даними центру соціології IPSOS, явка виборців становила 32% (для визнання голосування таким, що відбулося, потрібна участь щонайменше 30%).

Згідно з попередніми результатами підрахунку голосів, зробленими голландськими муніципалітетами, 61,1 % проголосували "проти" ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС,  "за" угоду проголосували 38,1 % виборців.

Виборча рада Нідерландів оголосить остаточні офіційні результати 12 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-