Результати голландського референдуму говорять про проблеми в ЄС - експерт

Результати голландського референдуму говорять про проблеми в ЄС - експерт

Укрінформ
На думку українського журналіста Віталія Портнікова, результати нідерландського референдуму не є проблемою української політики.

Про це він написав у Facebook.

«Результати нідерландського референдуму жодної хвилини не є проблемою української політики. Це проблеми європейської політики солідарності та внутрішньої політики самих Нідерландів», - пише він.

За словами Портнікова, Європейському Союзу доведеться довести, що він здатний відповідати за власні рішення та знаходити компроміси, прийнятні для всіх країн-членів і для країн-підписантів угод про асоціацію, в даному випадку для України.

«Уряду Нідерландів доведеться знайти формулу, яка дозволить врахувати результати референдуму і зберегти можливості європейської асоціації з Україною», - вважає експерт.

Він переконаний, найпростіший результат – «ратифікація з якимось безглуздим - але важливим для табору "ні" - застереженням». Найскладніший - це робота над новою угодою - в той час як стара, нинішня продовжить діяти у "тимчасовому" режимі, ще раз доводячи відому тезу, що немає нічого більш постійного, ніж тимчасове.

«Ось, власне, і всі наслідки. Наслідки, яких немає», - резюмував Віталій Портніков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-