Суддя-стрілець каже, що переплутав детективів НАБУ із бандитами

Суддя-стрілець каже, що переплутав детективів НАБУ із бандитами

Укрінформ
Суддя Малиновського районного суду Одеси Олексій Буран, якого підозрюють в отриманні хабара у сумі 500 тисяч гривень, заявляє, що надані слідством докази не відповідають дійсності. 

Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді, коли розглядалася постанова про надання згоди на його затримання та арешт.

«Я не буду доводити свою невинуватість. Для цього є суд, і суд скаже, винен я чи ні. Але те, що представлено в доказах, не відповідає дійсності. Коли мене одні зробили, що я отримав хабар зразу і в усьому, коли із документів процесуальних виходить, що дача хабара проходила в декілька етапів. Хоча ЗМІ показують, що я отримав їх зразу», - сказав він.

Суддя також розповів свою версію його затримання 29 березня.

«29 березня я знаходився у підвалі дому. В цей час я почув крик дітей, розбите скло, сусід мені звонить і каже, що на мене збройний напад. Коли я піднявся наверх, то побачив бігаючих людей в масках, і не міг визначитися, що це за люди. Мені ніхто нічого не пред'являв, але почали виламувати двері, і я це сприйняв як захист своєї сім'ї. У моєму пістолеті не було куль. Те, що стріляли, - не підтверджується, був один патрон, яким я випадково вистрілив в кабінеті», - сказав Буран.

Він додав, що цим пострілом він намагався «залякати противника», і стверджує, що він не самогубець.

«Я не самогубець, а факти показують це так, що я взяв хабар, що я самогубець. Вважаю, що це не дуже правильно і прошу дати можливість, щоб зрозуміти, для чого  все це робиться. Для того, щоб подавити мою волю...», - сказав він. 

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада надала сьогодні згоду на затримання й арешт одеського судді Бурана.

29 березня детективи Національного антикорупційного бюро спільно з поліцейськими провели обшук приватного будинку одного із суддів Малиновського районного суду Одеси Бурана, якого підозрюють в отриманні хабара у сумі 500 тис. гривень. За словами голови Верховного суду Ярослава Романюка, відповідну вигоду Буран отримав за ухвалення на користь зацікавленої особи судового рішення у цивільній справі про стягнення боргу.

Суддю Бурана намагались затримати в елітному поселенні "Совіньйон" під Одесою, де він і мешкає, проте Буран почав відстрілюватись від детективів НАБУ з травматичної зброї. Згодом суддя нібито намагався вчинити суїцид і потрапив до лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-