На суддю, який стріляв у детективів НАБУ, імунітет не діє - СБУ

На суддю, який стріляв у детективів НАБУ, імунітет не діє - СБУ

Укрінформ
Справою судді Малиновського районного суду міста Одеси, який був затриманий при отриманні хабара 500 тис. грн та під час затримання стріляв по правоохоронцях, займається НАБУ.

Про це під час брифінгу в середу сказав керівник апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця операція проводилася Антикорупційним бюро. Наші співробітники не залучалися до цього процесу (участь у затриманні, - ред.)", - сказав Ткачук, додавши, що СБУ "в межах повноважень надавала і надає інформацію НАБУ".

Відповідаючи на питання журналістів щодо імунітету недоторканності судді, Ткачук пояснив, як діє імунітет при затриманні з застосуванням зброї.

"Якщо до співробітника правоохоронного органу застосовується зброя, то дія імунітету не розповсюджується на такі справи", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Національної поліції викрили у вівторок, 29 березня, одного із суддів Малиновського райсуду Одеси в отриманні неправомірної вигоди у сумі 500 тисяч гривень. Однак при затриманні суддя вчинив опір і, застосувавши вогнепальну зброю та користуючись статусом недоторканності, зник з місяця події.

У той же день Президент доручив СБУ вжити усіх заходів для його затримання.

Увечері 29 березня працівники НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявили, що ними встановлено місце знаходження судді, який застосував вогнепальну зброю проти детективів.

Наразі суддя знаходиться в одеській лікарні під охороною поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-