Міністру фінансів можуть дозволити залишити іноземне громадянство

Міністру фінансів можуть дозволити залишити іноземне громадянство

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман зареєстрував проект закону, який дозволяє обіймати посаду міністра фінансів України іноземному громадянину до 1 травня 2017 року.

Про це повідомляється на сайті ВР у середу.

Згідно із законопроектом № 4333, пропонується внести зміни до законів України "Про Кабінет Міністрів України", "Про державну таємницю", "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" та "Про запобігання корупції" щодо запровадження тимчасово, на період до 1 травня 2017 року, призначення на посаду міністра фінансів України іноземця із числа колишніх глав, членів урядів іноземних держав.

Для зайняття цієї посади іноземець з числа колишніх глав, членів урядів іноземних держав має володіти державною мовою або розуміти її в обсязі, достатньому для виконання службових обов'язків. Спеціальна перевірка стосовно такої особи при призначенні на посаду міністра не проводитиметься.

У законопроекті також передбачається, що зазначений іноземний громадянин може перебувати на посаді міністра фінансів України строком до одного року. Якщо протягом одного року такий іноземець не набуде громадянства України, він підлягатиме звільненню з посади міністра.

Нагадаємо, раніше Голова ВР Володимир Гройсман, розповідаючи про можливий склад свого майбутнього уряду, заявив про попередню згоду стати міністром фінансів колишнього прем’єр-міністра Словаччини Івана Міклоша.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-