Депутат каже, що БПП хотів забрати мандати більше, ніж у двох нардепів

Депутат каже, що БПП хотів забрати мандати більше, ніж у двох нардепів

Укрінформ
"Блок Петра Порошенка" вніс зміни до свого статуту за 10 хвилин до рішення про позбавлення мандатів народних депутатів Миколи Томенка і Єгора Фірсова.

Про це заявив народний депутат України Віктор Чумак під час круглого столу "Позбавлення депутатського мандата: правова дія чи боротьба з незгодними?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зміни до статуту були прийняті першим питанням на цьому з'їзді, практично за 10-15 хвилин до прийняття рішення по Єгору і Томенку, бо на підставі статуту, який діяв до цього - без реєстрації змін у Мін'юсті, прийняти таке рішення було б неможливо", - сказав Чумак.

Так, за його словами, БПП спочатку планував застосувати імперативний мандат до значно більшої кількості нардепів. Деякі з них про це знали і заздалегідь готували судові позови.

"Ми з Єгором (Фірсовим. - Ред.) давно знали про рішення, яке готувалося. Спочатку була ідея готувати його і проти мене, але у зв'язку з тим, що я мажоритарник, це рішення мало б абсолютно інші наслідки для ЦВК. Бо через це треба було б скасовувати результати виборів. У нас тому заздалегідь були готові судові позови щодо незаконності рішення партії, а також в Адміністративний суд - щодо заборони вчинення будь-яких дій ЦВК до розгляду судом. Але партія не надала Єгору документи щодо рішення до цих пір, а без цього подати позов неможливо", - наголосив Чумак.

Нагадаємо, про дострокове припинення повноважень народних депутатів України Томенка та Фірсова, які були обрані до Верховної Ради України у загальнодержавному багатомандатному окрузі від партії БПП, повідомив учора на засіданні Голова ВР В.Гройсман. Центральна виборча комісія днем раніше позбавила народних депутатів Фірсова і Томенка мандатів. Раніше закритий з'їзд партії "Блок Петра Порошенка" ухвалив рішення про позбавлення депутатських повноважень Томенка та Фірсова, пославшись на положення статті 81 Конституції України.  Томенко та Фірсов пройшли до парламенту за списком БПП, а згодом вийшли зі складу фракції, заявивши про незгоду з діями її керівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-