Порошенко - окупантам: Забирайтеся з Донбасу! І танки свої прихопіть

Порошенко - окупантам: Забирайтеся з Донбасу! І танки свої прихопіть

Укрінформ
Росія, перш ніж узяти на себе зобов'язання в рамках Мінських домовленостей, завезла на окуповані території Донбасу понад 2 тисячі танків, гармат і артилерійських установок.

Про це Президент Петро Порошенко заявив під час виступу на центральній площі Краматорська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ще є дуже важлива річ, яку нам треба відновлювати - відновлення миру. Щоб на Донбасі не стріляли гармати, щоб на Донбасі не було чути гуркоту танків, щоб на Донбасі не гинули українці, щоб ми нарешті дочекалися, коли, виконуючи Мінські домовленості, агресор, Російська Федерація, виведе свої війська. Нехай забираються! Вони думали, що вони до цього підготувалися: завезли перед виконанням своїх зобов'язань більше 700 танків, понад 1300 гармат і артилерії, завезли боєприпаси, патрони. Я хочу із землі Донбасу звернутися до них: нічого цього нам, українцям, не потрібно. Забирайтеся!" - сказав Порошенко.

Він наголосив, що Київ готовий до того, аби міжнародний безпековий компонент забезпечив надійне перекриття кордону і передачу його під контроль українських прикордонників. "Ми готові відновити український суверенітет над окупованим Донбасом", - заявив глава держави.

Президент також вказав на те, що український народ заплатив величезну ціну, намагаючись захиститися від "руского міра".

"Майже 2,5 тисячі українських героїв віддали своє життя для того, щоб змінити Донбас, захистити його від так званого руского міра. Майже 6,5 тисяч українських цивільних громадян було вбито у цій війні внаслідок експерименту, який "рускій мір" хотів провести над Україною", - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-