Інтелектом та вірою: Турчинов розказав, як протистояти російській агресії

Інтелектом та вірою: Турчинов розказав, як протистояти російській агресії

Укрінформ
Секретар Ради Національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов переконаний, що для перемоги в протистоянні з Росією українцям треба протиставити російській жорстокості і агресії свій інтелект, віру та переконання.

Про це він заявив у понеділок у Києві під час церемонії вручення нагород переможцям Третього етапу Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук у відділеннях технічних та комп'ютерних наук, повідомили в прес-службі РНБОУ

«Для того, аби перемогти в цьому важкому протистоянні (російській агресії. - Ред.), ми повинні протиставити жорстокості, грубій силі, агресії наш інтелект, нашу віру, наші переконання», - сказав Турчинов.

За його словами, інтелектуальний потенціал слід розглядати як найважливіший стратегічний ресурс країни, що забезпечує поступ суспільства.

«Коли ми зможемо мобілізувати цей ресурс, додавши організованість і дисципліну, досягнемо нової якості життя та розвитку нашої країни», - підкреслив він.

Звертаючись до учнівської молоді секретар РНБО зазначив, що підтримка на державному рівні високоосвіченої, талановитої та сміливої молоді, створення гідних умов для навчання та роботи молодих людей «має стати питанням стратегії країни, її безпеки, її майбутнього».

«Без цього неможливі економічна і військова безпека держави, європейський поступ, свобода та незалежність України», - переконаний він.

За інформацією керівництва Малої академії наук, фінальний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту в 2016 році відбувається у 63 секціях 12 наукових відділень майже за всіма напрямами природничих, гуманітарних і суспільних наук.

Участь у фіналі беруть автори найкращих винаходів зі всіх регіонів України, зокрема, з Луганської та Донецької областей. Цьогоріч право на змагання у всеукраїнському етапі вибороли 1135 учнів з понад 120 тисяч учасників конкурсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-