Діаспора пояснила, чому голландці мають сказати

Діаспора пояснила, чому голландці мають сказати "так" на "українському" референдумі

Укрінформ
Українська діаспора в Нідерландах вважає, що долучення України до торговельного простору ЄС дасть ще й стабільність на східному кордоні Євросоюзу.

Таке переконання висловив під час прес-конференції Олександр Снідалов - активіст української діаспори в Нідерландах, учасник ініціативи Oekraine-referendum, спеціально створеної для голландців.

"Нідерландці мають сказати так, тому що Євросоюз і Україна як торговий партнер ЄС вигідні Нідерландам як з політичної, так і з економічної точки зору. Євроскептичні тенденції є деякою мірою популістськими і не дуже далекоглядними, бо вони не передбачають, наскільки руйнівними для голландської економіки будуть будь-які проблеми Євросоюзу в управлінні ним. А долучення України в торговельному аспекті до простору ЄС дасть, крім певних економічних бенефітів, ще й один важливий аргумент - стабільність на східному кордоні Євросоюзу", - підкреслив Снідалов.

Водночас він зазначив, що попри публікації в голландських медіа негативних матеріалів про Україну та Євросоюз, останнім часом вдається змінити негативні настрої.

"За новим результатом опитування можна сказати, що з грудня різниця між тими, хто "за" і "проти" потроху скорочується, зараз менше, ніж 10%. Настрої оптимістичні", - сказав активіст.  

Він поінформував, що на останні 9 днів до референдуму заплановано дуже багато заходів, їх програма насичена, нарешті включиться і голландське телебачення, яке буде активніше висвітлювати кампанію.

Снідалов також висловив впевненість, що явка на референдумі має бути вища 30%, тобто трохи більше 300 тисяч, обов'язкових для визнання референдуму.

"Уже є інформація про те, що буде навіть 40%, тому по явці питань немає - вона практично гарантована, з імовірністю 99,9%, що референдум відбудеться через ту медіаувагу, яка йому зараз приділяється", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-