Голландський міністр: Наш уряд цілком підтримує асоціацію Україна-ЄС

Голландський міністр: Наш уряд цілком підтримує асоціацію Україна-ЄС

Укрінформ
Більше 250 компаній з України та Нідерландів зареєструвалися для участі в українсько-нідерландському бізнес-форумі, який відбудеться у Нідерландах 30 березня.

Про це повідомила прес-служба уряду Нідерландів, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Кількість учасників показує, що з боку бізнесу існує велика зацікавленість в Україні. Нещодавно під час торгової місії я сама переконалася у можливостях для бізнесу, особливо у сфері логістики, транспорту та агропромисловості", - заявила міністр закордонної торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів Ліліан Плоумен.

 Плоумен відзначила, що нідерландський уряд повністю підтримує Угоду про асоціацію Україна-ЄС щодо якої у Нідерландах незабаром відбудеться консультативний референдум.

"Угода дасть українцям більше можливостей для процвітання, зміцнення демократії та боротьби з корупцією. Тому уряд закликає усіх піти проголосувати", -  сказала вона.

Як повідомили у прес-службі голландського уряду, серед іншого в ході форуму планується зустріч Плоумен із міністром фінансів України Наталією Яресько, темами якої стануть реформи в Україні та майбутній референдум.

У свою чергу міністр агропромисловості Нідерландів Мартейн ван Дам підкреслив, що крім питання зміцнення демократичних прав і свобод, Угода про асоціацію також вигідна у плані спрощення доступу голландських фермерів на український ринок. "Вона передбачає багато можливостей для України та Нідерландів. Я б хотів скористатися цими можливостями", - сказав він.

Нагадаємо, 30 березня у Нідерландах відбудеться українсько-нідерландський бізнес форум. За програмою, планується участь міністра фінансів України Наталії Яресько, міністра аграрної політики та продовольства Олексія Павленка, українських та нідерландських посадоців та бізнесменів.

У середині березня міністр закордонної торгівлі та розвитку Нідерландів Лілан Плоумен разом із представниками 30 голландських компаній здійснила торгову місію в Україну.

6 квітня у Нідерландах пройде консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Фото: proboards.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-