Одне з прикарпатських сіл саботує вибори громад

Одне з прикарпатських сіл саботує вибори громад

Укрінформ
В Івано-Франківській області громада села Устеріки, Верховинського району, саботує перші вибори в Білоберізькій об’єднаній територіальній громаді (ОТГ). Жоден житель Устеріків досі не голосував.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила голова дільничної виборчої комісії у Білоберізці Надія Шарабуряк.

«У нас всі 4 дільниці відкрились вчасно, порушень не зафіксовано. Не голосують лише жителі села Устеріки. Жодний з них досі не взяв участі у виборах голови та депутатів ради до Білоберізької об’єднаної громади», - повідомила Ніна Шарабуряк.

За її словами, станом на 15 годину вже проголосували більше 30% виборців.

Громада села Устеріки не подала списки для створення виборчої дільниці. У день голосування в Устеріках запланували провести збори села.

Як повідомлялося, раніше громада села Устеріки вимагала скасувати вибори у Білоберізькій ОТГ, заплановані на 27 березня. Івано-Франківська ОДА звернулась до ЦВК з листом про призупинення виборчого процесу. Втім, громада Устеріків на свої вимоги отримала відмову, оскільки  процес «призупинення» виборчого процесу у законодавчих актах не передбачений.

До Білоберізької ОТГ увійшли Білоберізька сільська рада (село Білоберізка), Хороцівська сільська рада (села Хороцеве, Барвінків) та Устеріківська сільська рада (село Устеріки).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-