У Генпрокуратурі закидають Сакварелізде порушення закону

У Генпрокуратурі закидають Сакварелізде порушення закону

Укрінформ
Заступник Генпрокурора України - прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе порушив українське законодавство, коли брав участь у акції під стінами ГПУ на підтримку звільнених 17 працівників Управління з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури та Відділу процесуального керівництва, які займалися справою "діамантових прокурорів".

Про це прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив на брифінгу в неділю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зазначаю, що з боку, на жаль, Давіда Сакварелідзе та окремих його підлеглих відбулося порушення закону. Відповідно до закону про прокуратуру, прокурор не може належати до політичної партії, але мова зараз не про партії, брати участь у акціях, мітингах та страйках. Це заборонено і кодексом поведінки прокурорським та іншими нормативними актами", - сказав Куценко.

Він зазначив, що прокурори зобов'язані залишатися поза політикою. Вони також не мають права мітингувати або ініціювати проведення подібного року акцій.

"Вказану дію засудили керівники регіональних прокуратур, спрямовували достатньо жорсткий лист до ГПУ, адже вказана подія розхитує правоохоронну систему і не сприяє стабілізації ситуації в країні", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня журналістам стало відомо, що з Генпрокуратури звільнили 17 працівників ліквідованих раніше Управління з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури та Відділу процесуального керівництва, які займалися так званою справою "діамантових прокурорів".  

Фото: ФБ/Davit Sakvarelidze

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-