Росія використовує «ДНР/ЛНР» для шантажу і ослаблення України –Посол України в Молдові

Росія використовує «ДНР/ЛНР» для шантажу і ослаблення України –Посол України в Молдові

Укрінформ
Твердження Росії про те, що «ДНР/ЛНР» повинні отримати розширені повноваження і бути стороною переговорів, приховують реальний намір Кремля використовувати ці формування як інструменту шантажу для ослаблення України.

Про це заявив у Кишиневі Надзвичайний і Повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин під час круглого столу «Форми конфліктів на пострадянському просторі: уроки для України і Молдови», передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Публічна позиція Росії щодо того, ніби «ДНР/ЛНР» повинні отримати розширені повноваження і бути стороною переговорів, приховує реальний інтерес Кремля, який полягає в тому, щоб використовувати ці формування як інструменту шантажу для ослаблення України», - зазначив дипломат.

Звідси, за словами Гнатишина, і «гібридні пропозиції» про чергові псевдовибори на Донбасі без контролю Україною кордонів і територій, та пропозиції щодо федералізації України, розмови про якийсь «перехідний уряд», тобто, варіант, що передбачає збереження контролю Росії над регіоном.

У рамках «круглого столу», організованого за сприяння Центру інформування та документування НАТО, Інституту політичних та юридичних досліджень Академії Наук Молдови та Посольства України в Молдові, відбулося обговорення механізмів і технології конфліктів на пострадянському просторі, а також характерних особливостей «гібридної війни», яку веде Росія проти України, і питань безпеки Республіки Молдова у світлі ситуації в регіоні. Особливу увагу було приділено окупації Росією в 2014 році Криму.

У роботі форуму взяли участь президент Академії наук Молдови Георге Дуки, посол України в Молдові Іван Гнатишин, політолог, програмний директор Інституту публічних політик Оазу Нантой, експерт в області міжнародного права Віталіє Гамурарь.

Україну на «круглому столі» представили керівники українського Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння, - редактор англомовного часопису Ukrainian Defense Review Антон Махненко та експерт у галузі міжнародних відносин Михайло Самусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-