У «Самопомочі» сказали, за яких умов підтримають нового прем'єра

У «Самопомочі» сказали, за яких умов підтримають нового прем'єра

Укрінформ
Парламентська фракція «Самопоміч» єдиною виступила за висунення Наталії Яресько на посаду прем'єра, але готова підтримати нового кандидата на прем'єра за виконання низки умов.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій 24 березня на сторінці партії у Facebook.

«Прикрим є те, що фракція «Самопоміч», залишаючись в опозиції, виявилася єдиною фракцією, яка готова була підтримати технократичний уряд на чолі із Наталею Яресько. Так само сумно спостерігати за спробами наших колег у парламенті сховатися від відповідальності за неспроможність підтримати ідею уряду незалежних, «нічиїх» людей», – зазначили у партії.

Також у партії вважають, що будь-який прем'єр-міністр приречений бути неуспішним за умови постійної загрози нової політичної кризи та дочасних виборів.

«Через відсутність цього розуміння фракції парламенту не сприймають як необхідність - новий закон про вибори до парламенту за пропорційною системою з відкритими списками та нову ЦВК, а також ідею неполітичного генпрокурора. Небажання потенційної коаліції прийняти новий закон про вибори на пропорційній основі з відкритими списками ми вважаємо загрозою українським реформам та державності», – наголошується в заяві.

У «Самопомочі» зазначили, що залишаються в опозиції, однак готові допомогти коаліції сформувати уряд за умови виконання низки умов.

«Готові допомогти новоствореній коаліції ухвалити таке рішення за умови обрання неполітичного генпрокурора, формування нового складу ЦВК, і прийняття закону про вибори на пропорційній основі з відкритими списками», – повідомили в політсилі.

Нагадаємо: 1 вересня з коаліції вийшли «радикали», а в лютому її покинули «Батьківщина» і «Самопоміч». Причиною цього стало провальне голосування за відставку уряду Яценюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-