Останні події в ГПУ не можуть не розчаровувати - посол Канади в Україні

Останні події в ГПУ не можуть не розчаровувати - посол Канади в Україні

Укрінформ
Події останніх днів у Генеральній прокуратурі, пов'язані зі звільненням працівників, які розслідували справу «діамантових прокурорів», не можуть не розчаровувати міжнародних партнерів України.

Про це на відкритті медіа-центру патрульної поліції заявив посол Канади в Україні Роман Ващук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не можу не згадати проблеми в Генеральній прокуратурі. Те, що ми бачимо останніми днями, не може не розчаровувати міжнародних партнерів України», - сказав Ващук.

У цьому контексті він провів паралелі з новою поліцією. Зокрема, Ващук акцентував на тому, як ретельно вона звітує, коли хтось із її лав «согрішив», кого затримують і кого збираються звільняти.

«У Нацполіції звільняють тих, хто «согрішив», а не тих, хто їх затримав. Тут, я думаю, важлива різниця», - наголосив посол.

Він нагадав, що Канада багато зробила на початковому етапі для становлення Національного антикорупційного бюро України, і висловив стурбованість певними пробуксовками, пов'язаними з боротьбою корупції в Україні.

«Це тільки може підірвати авторитет України, яка повинна, навпаки, показувати, що вона не тільки запустила надзвичайно успішну поліцію, а що це частина цілісного підходу до реформування цілого правоохоронного сектора», - наголосив Ващук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-