Безсмертний: Бойовики хочуть амністії за прикладом Майдану

Безсмертний: Бойовики хочуть амністії за прикладом Майдану

Відео
Укрінформ
Представники так званих «ЛНР» та «ДНР» на переговорах в Мінську вимагають не персональної амністії, а амністії всіх учасників подій за прикладом Євромайдану.

Також вони не згодні з виведенням з непідконтрольній Україні території військ, розповів в ефірі Громадського представник України в групі Роман Безсмертний.

«На переговорах встигли зосередитися на двох проблем: це амністія та безпека. Все зупинилося на підходах к амністії. Українська сторона говорила про персональну амністію, та сторона каже, що потрібно брати приклад амністії, яка стосувалась учасників Євромайдану. Хоча ми наполягали – на Майдані не було зброї і це зовсім інше питання», - розповів Безсмертний.

За словами Безсмертного, це була дуже складна зустріч і, на його думку, жодне рішення Мінських домовленостей не виконане.

«На цей раунд наклился декілька подій - ув’язнення Савченко, теракти в Брюсселі, - і все це придало важкого змісту. Важчої зустрічі за ці роки не було. Всі рішення в рамках Мінського процесу не виконані. Це й процес набув такого характеру, шо його продуктивність мінімальна», - вважає він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-