ГПУ хоче реабілітувати Корбана - нардеп

ГПУ хоче реабілітувати Корбана - нардеп

Укрінформ
Генеральна прокуратура розпочинає процес реабілітації Геннадія Корбана.

Про це в своєму блозі на сайті "Української правди" написав народний депутат від фракції БПП Мустафа Найєм.

"За моєю інформацією, у понеділок 21 березня в Кіровському суді м.Дніпр Геннадій Корбан уклав договір про примирення з потерпілим у справі народним депутатом Сергієм Рудиком. Договір був підписаний з ініціативи Геннадія Корбана за тиждень до засідання суду. Згідно документу, колишній заступник губернатора Дніпропетровської (ОДА - ред.) визнав свою провину та розкаявся у скоєному", - пише Найєм.

Народний депутат зазначив, що договір був стверджений слідчим по особливо важливим справам Управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури України Макеєвим.

"Обвинувачений з потерпілим погодили міру покарання у вигляді трьох років умовного ув'язнення. Суддя затвердив угоду шляхом винесення вироку - 1,5 року умовно", - зазначає Найєм.

На його думку, така згода неможлива без сприяння Генеральної прокуратури, тому що Корбан проходить у справі як організатор злочину, скоєного стійким ієрархічним об'єднанням, за попередньою змовою з метою скоєння тяжких або особливо тяжких злочинів (ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28 Кримінального кодексу України).

"Це правопорушення карається позбавленням волі терміном від восьми до п'ятнадцяти років. При такій кваліфікації закон не дозволяє укладати будь-які договори зі слідством або потерпілим. Щоб це стало можливим, прокуратура в ході досудового слідства перекваліфікувала справу, і з Геннадія Корбана були зняті всі обвинувачення в організації злочинного угруповування, а "викрадення представника влади" перетворилося на "незаконне  позбавлення свободи або викрадення людини" (ч.1 ст. 146 ККУ)", - наголошує депутат.

За цією статтею, як зазначив Найєм, мірою покарання може бути обмеження або позбавлення свободи до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-