Турчинов: Сплески терактів - наслідок розв'язаної Росією гібридної війни

Турчинов: Сплески терактів - наслідок розв'язаної Росією гібридної війни

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов переконаний, що нинішні сплески терористичних атак є наслідком гібридної війни, розпочатої Російською Федерацією.

Про це повідомляє прес-служба РНБО. 

«Сьогодні сплески терористичних атак - наслідок тієї гібридної війни, яку розпочала Росія. У кривавого терору, розв'язаного на Сході нашої країни, та терактів у Туреччині, Парижі і Брюсселі - одні й ті самі режисери. Свідомо знищуючи цивільну інфраструктуру в сирійських містах, Російська Федерація активно стимулювала потужні міграційні потоки, в яких легко маскувати фундаменталістів та терористів», - підкреслив Турчинов.

Водночас він зауважив, що терористи «завжди обирають найвразливіші місця, атакуючи незахищених мирних громадян».

«Не випадково новою мішенню терору було обрано Брюссель, де розміщені офіційні установи ЄС та НАТО. Мета у терористів завжди одна - посіяти паніку, страх, вразливість і незахищеність. Тому єдине, що можна протиставити тероризму, - згуртованість, спокій та чіткі адекватні дії», - наголосив Секретар РНБО.

За його словами, перемогти міжнародний тероризм та зупинити тих, хто його культивує, вдасться лише завдяки об'єднанню спільних зусиль.

Турчинов висловив щирі співчуття родинам загиблих у Брюсселі та побажав швидкого одужання пораненим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-