Ще трьом кримським татарам заборонили в'їзд на окупований півострів

Ще трьом кримським татарам заборонили в'їзд на окупований півострів

Укрінформ
Російські прикордонники вручили повідомлення про заборону в'їзду на територію Криму трьом кримським татарам.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із посиланням на власне джерело. 

«Підтвердилася інформація про заборону в'їзду до Криму до 2021 року ще трьом кримським татарам - братам Рустему Гугуріку і Бекіру Гугуріку і Сейтумерову Білялу», - повідомило джерело.

За його даними, все трьом вручили повідомлення для іноземного громадянина або особи без громадянства, в якому, посилаючись на п.1 ч.1 ст.27 ФС № 114 «Про порядок в'їзду і виїзду з РФ» від 16.08.96 р., за рішенням ФСБ РФ їм забороняють в'їжджати до Криму до 1.01.2021 року. Інакше їх притягнуть до відповідальності згідно із ст.322 КК РФ.

Як розповів житель Херсонської області Рустем Гугурік, з січня 2016 року при перетині адміністративного кордону з Кримом його почали періодично затримувати і допитувати. Одним з питань представників ФСБ було питання про участь у блокаді Криму.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Росія заборонила в'їзд до Криму до 2020 року лідеру кримських татар Мустафі Джемілєву, голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову, його раднику Ісмету Юкселю і співголові комітету із захисту прав кримських татар Сінаверу Кадирову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-