Медведчук-підарешт: в СБУ кажуть, що збирати підписи немає сенсу

Медведчук-підарешт: в СБУ кажуть, що збирати підписи немає сенсу

Укрінформ
Служба безпеки України не подавала до суду ніяких документів щодо лідера партії "Український вибір" Віктора Медведчука.

Про це розповів заступник голови Служби безпеки України Михайло Глуговський учасникам акції зі збору підписів за арешт Медведчука, що проходила під стінами СБУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не можна вимагати арешту людини, збираючи підписи. Арешту людини може вимагати слідство поданням до суду... Обов'язково, як тільки будуть факти, ми відразу будемо реагувати, я це вам гарантую", - сказав Глуговський.

За його словами, на сьогодні жодних судових справ з боку СБУ на Медведчука немає.

"На сьогодні до суду ми ніяких документів (щодо Медведчука. - Ред.) не подавали", - зазначив Глуговський. 

В свою чергу співкоординатор всеукраїнської мережі "Вільні люди" Дмитро Жмайло пообіцяв передати факти проти Медведчука СБУ та попросив належної реакції.

"У нас є певний фактаж, відповідно, сьогодні ми збираємо підписи і передамо все вам, сподіваємося, що зі сторони Служби безпеки України буде належна реакція на ці факти", - сказав Жмайло.

Нагадаємо, що сьогодні активісти зібралися під стінами Служби безпеки України та вимагають арешту голови партії "Український вибір" Віктора Медведчука. 

Минулого тижня в рамках кампанії "Медведчук-підарешт" народний депутат України, засновник та співкоординатор Всеукраїнської мережі "Вільні люди" – Андрій Левус ініціював збір підписів парламентаріїв під аналогічним зверненням до правоохоронних органів.

На сьогоднішній день екс-глава адміністрації колишнього президента України Леоніда Кучми та кум президента РФ Володимира Путіна Медведчук є головою проросійської партії "Український вибір". У грудні 2014 року СБУ підключила Медведчука до переговорів про звільнення заручників. За словами голови СБУ Василя Грицака, Медведчук виконує роль комунікатора з терористичним угрупованнями "ДНР" і "ЛНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-