Порошенко

Порошенко "завернув" закон про фінансування ПТУ

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко не підписав  ухвалений Верховною Радою закон про фінансування закладів професійно-технічної освіти за рахунок державного бюджету і запропонував відхилити його.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Зокрема зазначено, що 18 березня документ "повернуто з пропозиціями Президента", а 21 березня їх направлено в профільний комітет.

Як повідомлялося, в ухваленому законі  передбачається надання з Державного бюджету місцевим бюджетам субвенції на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах на суму 997,9 млн гривень, зменшивши на цю ж суму розмір стабілізаційної дотації та встановивши розподіл зазначеної субвенції між обласними бюджетами, бюджетом міста Києва та бюджетами міст обласного значення - обласними центрами.

У пропозиціях Президента зазначається, що Порошенко не може погодитися із пропонованим способом розв'язання проблеми фінансування закладів професійно-технічної освіти і пропонує закон України "Про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансування професійно-технічної освіти" відхилити.

Зазначається, що передбачені законом зміни в умовах непідготовленості місцевого та центрального рівнів до нової моделі фінансування професійно-технічної освіти, незавершеності реформи у цій сфері, а також у разі відмови місцевих бюджетів здійснювати відповідне фінансування, створюють ризик перекладання фінансування потреб зазначених навчальних закладів у повному обсязі на Держбюджет України.

"За інформацією Міністерства фінансів України, потреба у фінансуванні професійно-технічних та інших навчальних закладів складає близько 5,8 млрд гривень, однак законом України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" видатки на фінансування професійно-технічних навчальних закладів не передбачено, а місцевими бюджетами на ці цілі передбачено 4 млрд гривень", - йдеться у пропозиціях Президента.

Порошенко також не підписав пов’язаний з попереднім закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти".

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти" 4 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-