Допомога Україні залишається пріоритетом для ЄС - єврокомісар

Допомога Україні залишається пріоритетом для ЄС - єврокомісар

Укрінформ
Допомога Україні залишається пріоритетом для ЄС, незважаючи на те, що Євросоюз має нині розв'язати чимало серйозних проблем, пов'язаних із ситуацією в Сирії та біженцями.

У цьому Європейський комісар із гуманітарної допомоги та ситуацій кризового врегулювання Христос Стиліанідес запевнив Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка під час сьогоднішньої зустрічі в Києві, повідомляє Урядовий портал

«Європейський комісар запевнив у солідарності ЄС із українським народом. Хоч на порядку денному Євросоюзу - чимало серйозних загроз, пов'язаних з ситуацією в Сирії та проблемою біженців, допомога Україні, запевнив Єврокомісар, залишається пріоритетом», - йдеться у повідомленні.

У ці дні, коли минає два роки з часу анексії Криму, Стиліанідес наголосив, що Європейська комісія не лишає цієї міжнародної проблеми осторонь і дотримується незмінної позиції: не визнає незаконної анексії Криму, вважає її порушенням міжнародного права та підтримує резолюцію Генеральної асамблеї ООН з цього питання.

Разом з новим фінансуванням розміром 20 млн євро загальна сума гуманітарної допомоги, наданої Єврокомісією на підтримку постраждалим на Сході України, перевищила 63 млн євро. З урахуванням прямого фінансування, наданим країнами-членами ЄС, від початку 2014 року в цілому Європейський Союз спрямував на допомогу постраждалим понад 146 млн євро.

У свою чергу глава українського уряду висловив вдячність за надання Європейською комісією нового пакету гуманітарної допомоги з бюджетом 20 млн євро для підтримки українських громадян, які постраждали на Сході України, і високо оцінив особисті дії Стиліанідеса.

«Ми відчуваємо, що Європейська комісія підтримує український народ, допомагаючи вирішити безпекові й гуманітарні виклики, які постали перед нами: Росія розв'язала агресію проти України, під тимчасовою окупацією знаходяться Крим, Донецьк і Луганськ», - підкреслив Яценюк і нагадав, що сьогодні в Україні - понад мільйон внутрішньо переміщених людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-