Меркель та Олланд запевнили у збереженні санкцій проти Москви

Меркель та Олланд запевнили у збереженні санкцій проти Москви

Укрінформ
Санкції ЄС проти Росії будуть збереженні до повного виконання Москвою Мінських домовленостей.

Про це йшлося під час зустрічі у Брюсселі Президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Франсуа Олланда, інформує прес-служба глави Української держави.

"Лідери Німеччини та Франції підтвердили, що санкції Європейського Союзу проти Росії будуть збереженні до повного виконання Москвою Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Так, Порошенко, Меркель та Олланд висловили занепокоєння погіршенням безпекової ситуації на Донбасі. Сторони підкреслили важливість імплементації Мінських домовленостей. Співрозмовники наголосили на важливості припинення вогню, відведенні російської військової техніки, надання повного і безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ до всіх місць на окупованих територіях і неконтрольованих ділянок українсько-російського кордону.

Лідери також вказали на важливість проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей відповідно до українського законодавства і принципів ОБСЄ за умови забезпечення безпекового компоненту.

Меркель і Олланд також підтвердили незмінність політики Євросоюзу щодо невизнання окупації Криму Російською Федерацією та висловили підтримку українським реформам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-