РНБО: Розвідувальну програму Президент вже підписав

РНБО: Розвідувальну програму Президент вже підписав

Укрінформ
Національна розвідувальна програма, яка визначає розвиток розвідувальних органів України, була підписана Президентом Петром Порошенком кілька днів тому.

Про це заявив у середу в Києві заступник секретаря РНБО України Олександр Литвиненко на Другій міжнародній конференції Центру Разумкова "Урядування в секторі безпеки і оборони: роль демократичних інституцій і найкращі міжнародні практики", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Основною метою розвитку розвідувальних органів є посилення розвідувальних спроможностей на основі їх узгодження і чіткого функціонування, координації їх діяльності з боку Об'єднаного комітету з питань розвідувальної діяльності при Президентові України, або ж створення на його основі більше координаційного, а не консультативного органу, яким він зараз є, а також зміцнення взаємодії з партнерськими спецслужбами держав-членів НАТО. Більш ретельне завдання розвитку розвідувальних органів визначено у Національній розвідувальній програмі, яка кілька днів тому була прийнята і підписана Президентом України", - повідомив Литвиненко.

Як повідомляло агентство, у середу, 16 березня, Президент України увів у дію рішення РНБОУ від 4 березня 2016 року "Про Концепцію розвитку сектору безпеки і оборони України". У документі, зокрема, визначається, що основною метою розвитку розвідувальних органів є посилення розвідувальних спроможностей України на основі їх узгодженого чіткого функціонування, координації їх діяльності та зміцнення взаємодії з партнерськими спецслужбами держав – членів НАТО. З метою підвищення ефективності діяльності розвідувальних органів України утворено Об'єднаний комітет з питань розвідувальної діяльності при Президентові України.

Згідно з Концепцією, подальший розвиток розвідувальних органів України здійснюватиметься шляхом реалізації заходів, передбачених Національною розвідувальною програмою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-