Думські комуністи вимагають санкцій проти Хілларі Клінтон

Думські комуністи вимагають санкцій проти Хілларі Клінтон

Укрінформ
Депутати Держдуми РФ закликали президента Росії Володимира Путіна запровадити санкції щодо кандидата в президенти США Хілларі Клінтон та інших осіб, нібито причетних до порушення прав російського льотчика Костянтина Ярошенка.

Депутатський запит на адресу президента РФ підготовлений КПРФ. Його готові підтримати депутати «Єдиної Росії» і «Справедливої Росії», повідомляють Известия.

У депутатському запиті до Путіна і глави МЗС РФ Сергія Лаврова декілька десятків представників КПРФ закликали скласти "список Ярошенка" і пропрацювати жорсткі заходи дипломатичної, економічної і іншої дії на фігурантів списку.

У 2010 році Ярошенка було заарештовано в Ліберії і доставлено в США. Пізніше влада США засудила його до 20 років в'язниці за звинуваченням у змові з метою контрабанди наркотиків. У РФ заявляють, що Ярошенко був незаконно викрадений спецслужбами США.

На думку російських депутатів, основним фігурантом "списку Ярошенка" має стати кандидат у президенти США Хілларі Клінтон, яка на момент арешту Ярошенка обіймала посаду держсекретаря США, а також ряд офіційних осіб США, головним чином із судової системи.

Нагадаємо, 3 березня Росія заявила про безперспективність санкційної політики Заходу і пообіцяла США відповісти на її рішення про продовження санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-