Яценюк: Головна проблема України – брак відповідальності

Яценюк: Головна проблема України – брак відповідальності

Укрінформ
Нинішня політична криза в державі створена штучно.

Таку думку Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк висловив в ефірі програми "10 хвилин з Прем'єр-міністром", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нинішня політична криза в державі – штучна. Це – не лише моя оцінка. Такою є думка багатьох авторитетних світових лідерів, фахівців. Автор реформ, які врятували Польщу, Лешек Бальцерович дуже відверто сказав про те, що думає більшість наших партнерів: головна проблема в Україні – не економічна, що означає реформаторська, а політична, що означає брак відповідальності", - сказав Яценюк.

За його словами, для нинішньої кризи немає раціональних підстав. "Її ідейна основа - це абсурдна зацикленість на рейтингах і химерна надія на безпідставні політичні прожекти", - додав він.

Яценюк зазначив, що нинішній уряд діє як технократичний, оскільки приймає не політично доцільні, а довгострокові державно правильні рішення, хоч зараз непопулярні. "Головне завдання уряду – витягти Україну з прірви, а це потребує виняткової мобілізації зусиль. Бо справжніх реформ на велику перспективу у нас не було майже ніколи. Переконаний, що інших рецептів не існує", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-