Глава УГКЦ: Наполягання Москви на єдності росіян та українців виключає діалог

Глава УГКЦ: Наполягання Москви на єдності росіян та українців виключає діалог

Укрінформ
Наполягання церковної і світської влади у Москві у єдності російського й українського народів робить сьогодні діалог між двома країнами неможливим.

На цьому в суботу під час X з’їзду під назвою “Європа нових початків. Сила християнства, що визволяє” у місті Гнєзно (Польща) наголосив владика Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук.

“Особливо в останні роки найвищі церковні і державні достойники (Росії – ред.) твердять, що українці і росіяни є одним народом. Ця теза і позиція призводять до того, що діалог стає неможливим, оскільки не можна вести розмову з кимось, кого не існує і хто не має суб’єктності”, - цитує його агентство PAP.

Очільник церкви додав, що факт існування незалежної України ставить під сумнів не лише державна влада РФ, а й церковні представники Московського партріархату, а існування української державності ними розглядається як “агресія і насильство над тілом російського народу”.

На переконання глави УГКЦ, влада РФ намагається реанімувати старі комуністично-геополітичні твердження і не хоче засудити злочини комунізму не лише по відношенню до російського й українського народів, а й інших народів, зокрема поляків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-