Мін'юст передав Росії вимогу про повернення чотирьох політв'язнів

Мін'юст передав Росії вимогу про повернення чотирьох політв'язнів

Укрінформ
Міністерство юстиції України звернулося до Мін'юсту РФ з запитом про передачу засуджених у Росії українців Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олександра Кольченка та Юрія Солошенка.

Про це повідомляється у Твіттері Кабміну. 

"Мін'юст України вимагає від Мін'юсту РФ передати засуджених в Росії українців Сенцова, Солошенка, Кольченка й Афанасьєва", - йдеться у повідомленні.

У наступному твіті з посиланням на міністра юстиції Павла Петренка зазначається, що "четверо засуджених у Росії українських громадян знаходяться у важкому стані, дехто з них має реальну загрозу життю".

Як передає кореспондент Укрінформу, Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду в четвер доручив Мін'юсту та МЗС повернути з РФ чотирьох політв'язнів.

Петренко запевнив: «Міністерство юстиції України на виконання конвенції про передачу засуджених осіб звертається до Міністерства юстиції РФ із запитом про передачу цих чотирьох українських громадян Україні».

Яценюк наказав МЗС України підключитися до цієї справи. «Прошу вас підключитися до цієї справи, щоб наші західні партнери так само підтримали запит української сторони і вимагали від Російської Федерації виконання міжнародної конвенції», - сказав Прем`єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-