США і Данія думають, як допомогти Україні відстояти незалежність

США і Данія думають, як допомогти Україні відстояти незалежність

Укрінформ
Питання України та виконання Мінських домовленостей стало однією з найважливіших тем переговорів державного секретаря США Джона Керрі і міністра закордонних справ Данії Крістіан Дженсен.

Зустріч відбулася в середу у Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У нас багато є про що поговорити, включаючи питання України та нашу незмінну прихильність повній імплементації Мінської угоди, а також продовження захисту суверенітету й цілісності України як незалежної держави, без втручання інших країн", - зауважив глава Держдепартаменту США перед зустріччю з датським міністром.

Як зазначила у відповідь Дженсен, вона сама дуже хотіла поспілкуватися щодо України.

"Я ціную все, що Сполучені Штати роблять для допомоги Україні. Данія була однією з провідних європейських держав в плані формування єдиної політики ЄС по відношенню до України. Ми повинні допомогти їм (українському народу – ред.) подолати останні перепони, щоб вони змогли виконувати свою частину Мінської угоди, а також чинити тиск на Росію, щоб вона виконала свою частину", - зазначила представник Данії.

Крім того, глави закордонних відомств назвали важливими для обговорення теми спільної боротьби з ІДІЛ в Сирії та Іраку, кризи біженців у Європі, зміцнення обороноздатності НАТО, торговельної угоди між США і ЄС, а також цілісності Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-