Геращенко: Кремль пообіцяв пустити українських лікарів до Савченко

Геращенко: Кремль пообіцяв пустити українських лікарів до Савченко

Укрінформ
Троє українських лікарів сьогодні, 8 березня, виїжджають до Росії, щоб оглянути й надати допомогу українській льотчиці Надії Савченко.

Про це у Фейсбук повідомила Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

«В найближчі години до Надіі Савченко виїде група українських лікарів, які мають іі оглянути і надати допомогу. Українським дипломатам вдалося - таки добитися від російської влади обіцянки , що наші лікарі потраплять до Надіі 9 березня. Президент Украіни доручив терміново сформувати мобільну бригаду із найкращих українських медиків , враховуючи також побажання і позицію в цьому важливому питанні родини Надіі - мами і сестри. Сьогодні мобільна бригада з 3 лікарів виїжджає з Києва до Ростовськоі області. Цю інформацію я тільки- но отримала від президента», – написала Геращенко.

Як зазначає Ірина Геращенко, Президент також доручив МЗС створити штаб для координаціі дій із порятунку Надії. В ці дні він кілька разів спілкувався з мамою Наді, Марією Іванівною – особисто і телефоном. Робиться все можливе, аби пані Марія дочекалася своєї доньки.

Нагадаємо, що українська льотчиця Надія Савченко, суд над якою триває у Росії, 4 березня розпочала сухе голодування. Суд оголосив до 9 березня перерву в засіданнях у справі Савченко. Українка розпорядилася у своїй заяві доставити себе до суду на засідання 9 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-