Петицію про волю Савченко підписали понад 2 тисячі відомих людей

Петицію про волю Савченко підписали понад 2 тисячі відомих людей

Укрінформ
Більше 2000 тисяч відомих людей, серед яких громадські діячі, митці, науковці та інші представники інтелектуальної еліти, поставили свої підписи під петицією з вимогою до російської влади щодо негайного звільнення Надії Савченко, судилище над якою продовжується в Росії. 

Відповідний документ розміщено на сайті «IPetitions», він є відкритим для приєднання всіх людей, небайдужих до долі української льотчиці.

«Ми звертаємося до вас з проханням здійснити невідкладні заходи з метою негайного та безумовного визволення 34-річної Надії Савченко, українки, яку викрали та ув'язнили на більше ніж 20 місяців у Російській Федерації» - йдеться у зверненні, яке учасники петиції адресують європейським лідерам.

Документ нагадує, що 4 березня Надія Савченко оголосила повне «сухе» голодування, протестуючи проти свавілля російського суду.

«Наша здатність врятувати її життя буде випробуванням для ефективності міжнародної дипломатії та нашої відданості європейським цінностям», - йдеться у петиції.

Документ ініціювала Оля Гнатюк - польсько-український інтелектуал, історик та письменниця.

За станом на ранок 7 березня петиція набрала більше 2000 тисяч підписів. Серед людей, які приєдналися до звернення на адресу європейських політичних лідерів, такі відомі люди як  Світлана Алексієвич (Білорусь), Юрій Андрухович (Україна), Петрас Аустревючус (Литва), Богоміла Бердучовська (Польща), Віола фон Крамон (Німеччина), Адріаан ван Діс (Нідерланди), Любош Добровський (Чеська Республіка), Алфред Єлинек (Австрія), Майкл Епштейн (США), Борис Гудзяк (Франція) та інші.

Фото: Anton Naumlyuk (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-