Новий лист Савченко: Вийду з в'язниці на своїх умовах

Новий лист Савченко: Вийду з в'язниці на своїх умовах

Укрінформ
Українська льотчиця Надія Савченко, яка продовжує сухе голодування в російському СІЗО, написала нове коротке послання.

Про це повідомляє ТСН.

"Тепер я буду виходити із в'язниці на своїх умовах, щоб всьому світові показати, що Росію можна скрутити в баранячий ріг, якщо не боятися і бути незламною, як я", - заявила Савченко в листі.

У своєму зверненні вона також зазначила, що більше "не хоче чекати на невизначенність". Льотчиця запевнила, що переконана у своїй перемозі.

7 березня в СІЗО, де утримують Савченко, прибули генеральний консул України в Ростові-на-Дону Анатолій Москаленко і віце-консул Олександр Ковтун.

Вони повідомили, що в Савченко вже спостерігаються перші ознаки погіршення стану здоров'я: прискорене серцебиття і холодні руки. Проте льотчиця при свідомості і адекватно реагує.

Загалом зустріч тривала півтори години. Українським дипломатам Надія Савченко заявила, що має намір дотягнути до судового засідання, яке відбудеться 9 березня у російському Донецьку. Вона планує виступити з останнім словом.

За словами дипломатів, українка відвідує медика СІЗО, який вимірює їй тиск. На всі вмовляння приймати їжу і воду льотчиця відповідає відмовою.

У вівторок, 8 березня, консули знову мають намір зустрітися з Савченко і дізнатися про її стан здоров'я.

Фото: ТСН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-