Виведення з голодування «російськими» методами може призвести до інвалідності - адвокат

Виведення з голодування «російськими» методами може призвести до інвалідності - адвокат

Укрінформ
Якщо Надію Савченко не доставлять в суд 9 березня, то це буде катастрофа.

Таку заяву зробив один з адвокатів української льотчиці Микола Полозов в коментарі сайту «15 хвилин».

«Ніхто не буде знати, чи жива вона, чи ні». Суд може просто перенести наступне засідання, пославшись на те, що стан здоров'я Савченко не дозволяє привезти її до зали суду – пояснив адвокат. А протягом чотирьох днів - до 9 березня, ізолятор, в якому її утримують, просто «закритий на вхід-вихід».

«Я абсолютно впевнений, що Путіну невигідно, щоб делегат Парламентської асамблеї Ради Європи помер у російській в'язниці. – заявив адвокат. - Але виведення її з голодування тими методами, як це робиться в Росії, може призвести до інвалідності».

Полозов послався на слова Мустафи Джемільова, який ще в радянські часи голодував більше року в радянській в'язниці. «За його словами, його прив'язували, вставляли трубку в стравохід і через цю трубку вливали якусь рідину. Робилося це навмисно недбало, необережно і небезпечно».

«На жаль, в Росії нічого нового зараз немає, - каже Полозов. - Як розповіла Надія, єдиний медичний працівник СІЗО – це літня жінка, яка в господарських рукавичках, заляпаних чужою кров'ю, бере кров. Це зовсім якесь Середньовіччя».

На думку адвоката, зараз потрібно задіяти всі важелі впливу, і перш за все, міжнародні, для того, щоб чинити тиск на Путіна, «бо тільки в Кремлі приймається рішення по Надії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-