НАБУ: Прочитати інформацію з Viber і WhatsApp - реально

НАБУ: Прочитати інформацію з Viber і WhatsApp - реально

Укрінформ
Зняти інформацію, необхідну для розслідувань, з телефонних мессенджерів Viber і WhatsApp у разі потреби не буде важко.

Про це розповів НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю ZN.UA.

«Зняти інформацію і з Viber, і з WhatsApp, використовуючи можливості СБУ, - реально. Щодо співробітництва з США, буквально сьогодні ми спілкувалися з представниками ФБР, які передали нам текст меморандуму про співробітництво. Ми вивчаємо документ. У нас вже є їх представник, його робоче місце і необхідне устаткування для переведення кримінальних справ в електронну форму. Тобто домовленості, досягнуті в США, почали реалізовуватися», - сказав Ситник.

Водночас, він додав, що ФБР на прохання НАБУ зможуть підключити фінансову розвідку. Також, за словами Ситника, бюро вже має доступ до 60% від наявних реєстрів державних органів і баз.

«Вони досить різнорівневі і роз'єднані. У цьому специфіка нашого державного управління. Точніше - неуправління. З технічної точки зору передача будь-якої бази - максимум два тижні. У нас же процес затягнувся на півроку. Проте ми таки просунулися. Вже отримали доступ до ключових баз даних Мін'юсту і Державної фіскальної служби. Плюс МВС, митний блок і прикордонний. Підписані меморандуми з НБУ і міграційною службою», - додав глава НАБУ.

Він зазначив, що нині стопориться земельний кадастр.

«Проте і цей, що вже є в НАБУ, масив інформації є достатнім для старту якісного моніторингу чиновників і суддів», - констатував Ситник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-